Servicii

Psihoterapie adulți

Psihoterapia este un mijloc de autocunoaștere, conștientizând resurse, limitări, constrângeri, blocaje, sensibilități și o călătorie spre schimbare pentru autoreglare si echilibru.

Am observat ca oamenii vin la psiholog de cele mai multe ori atunci când sunt într-o situație limită, când simt ca nu le mai pot duce pe toate (emoțional si psihologic), când nu mai fac fata stresului emoțional cu resursele pe care pe pot accesa…Si pana in acel moment a curs mult timp de stres si suferință, poate cu urmări greu reversibile in plan psihologic, relațional, si fiziologic (somatic).

Nu trebuie sa ajungi acolo!

Persoanele care vin în cabinet se pot confrunta cu:

  • Tulburări afective, stări depresive si de tristețe, gestionarea furiei.
  • Frici, anxietate, anxietate socială, fobii, gânduri si comportamente obsesive, ipohondrie, atacuri de panică.
  • Traumă- abuz, abandon, divorț, deces, emigrare, tulburare de stres post-traumatic.
  • Dificultăți relaționale de cuplu, in familie, sau la serviciu.
  • Somatizări – boli sau disfuncții fiziologice, ca urmare a stresului psihologic.
  • Tulburări alimentare, tulburări de dinamică sexuală, adicții (dependentă de alcool, droguri, jocuri de noroc, sex).
  • Dificultăți de adaptare, nemulțumire, vinovăție, indecizie, nesiguranță, conflicte.
  • Stres si oboseala, ineficientă, insomnii.

Cum se desfășoară terapia?

In cabinetul terapeutic ești într-un spațiu sigur, tot ceea ce se discută este confidențial, și vei găsi in persoana terapeutului un aliat, ascultare deschisa, fără judecată, siguranță, încredere și sprijin și îndrumare în demersul tău. Primul pas este motivația ta pentru a-ți ameliora dificultățile, spre schimbare, pentru a ajunge la pace cu tine, indiferent de conjunctura în care te găsești.

Cât durează?

..depinde de dificultatea problemelor cu care te confrunți, de cât timp le trăiești și de disponibilitatea ta pentru schimbare, în cabinet și în afara cabinetului. Psihoterapia cognitiv-comportamentală este o psihoterapie scurta (aproximativ 20-25 de ședințe) centrată pe diminuarea sau eliminarea simptomelor. După evaluarea și alcătuirea listei de probleme si obiective, facem împreună un plan pentru schimbare, iar tu deseori urmează sa iți modifici comportamente sau modul de gândire și să muncești și în afara cabinetului la asta. Periodic, monitorizăm împreună progresul, evaluam cum te simți și ajustam obiectivele.

Tu decizi când și cum alegi să investești în tine!

Image 13.07.2022 at 22.37

Andreia Wessel

Psiholog. Psihoterapeut. București.